Polecam go na podwieczorek, bo jest bardzo sycące. Mała szklaneczka wystarczyła dzieciakom na dwa razy.
Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 3 szklanki mleka
- 2 szklanki wody
- 150 g wiórków kokosowych
- 5 łyżek cukru
- opcjonalnie płatki czekoladowe lub owoce do przekładania deseru
Wykonanie:
Kasze należy przepłukać gorącą wodą, by pozbyć się goryczy. Zalewamy ją 2 szklankami mleka i 2 szklankami wody. Gotujemy, aż się rozgotuje - około 20 minut. Po 15 minutach dodajemy cukier i ostatnią szklankę mleka.
Gdy kasza przestygnie, dokładnie ją blendujemy.
I teraz najlepsza zabawa - uruchomcie wyobraźnię - u nas łyżka kaszy i płatki czekoladowe i... powtórka. Ale mąż już zamówił wersję przełożoną dodatkowo malinami.
Smacznego :)
A co z wiórkami kokosowymi?
OdpowiedzUsuń