piątek, 22 lipca 2016

Ciasto jogurtowe

Ten przepis powinna wpisywać Aga, bo to jej Mama najczęściej piecze to ciasto, a jego receptura płynie dalej (między innymi do Agi i do mnie). Teraz płynie do Was, bo jest to mega proste i jeszcze bardziej pyszne.


Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 szklanki cukru
  • cukier wanilinowy albo esencja waniliowa
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia


Wykonanie:
Jajka ubijamy a następnie stopniowo dodajemy cukier, olej, jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Układamy owoce - tym razem u mnie borówka amerykańska z polskiego krzaczka :)
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 30 minut (do suchego patyczka).


Smacznego :)

2 komentarze: