Tylko tyle mam dziś do powiedzenia. Moją miłość odwzajemnia cała rodzina. Myślę, że trafiły nam, się w pakiecie z innymi narządami, żołądki nie z tej części świata co trzeba :)
Składniki:
- ryba (w zależności na ile osób gotujecie)
- 0,5 l przecieru pomidorowego
- 1 szklanka wody
- olej
- 2 duże cebule
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka kuminu
- 0,5 łyżeczki chili w proszku
- 0,5 łyżeczki płatków chili
- 1 łyżeczka zmielonej kolendry
- 1 łyżeczka kurkumy
- 3 ząbki czosnku
- 2 cm świeżego imbiru (posiekać albo zetrzeć na tarce)
Wykonanie:
Olej rozgrzewamy w garnku. Wrzucamy cebelę, by się zeszkliła. Dodajemy imbir. Wlewamy przecier i dorzucamy przyprawy i czosnek. Gotujemy przez 5 minut i wkładamy delikatnie rybę. Dokewamy wodę i dusimy na średnim ogniu przez 20 minut.
Ilość chili zależy od Was. Jak bardzo pikantne lubicie. U mnie standart to po łyżeczce płatków i proszku a czasem jeszcze i jedna świeża papryczka.
Najbardziej lubimy curry z ryżem basmati. .
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz