U nas w domu kasza króluje. Każdy jej rodzaj jest mile widziany, więc czemu nie zaserwować jej również pod postacią deseru.
Składniki:
- 1 szklanka surowej kaszy jaglanej
- 3,5 szklanki mleka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 4,5 łyżek cukru
- owoce do ozdoby
Wykonanie:
Kasze przepłukujemy gorącą wodą i wręcz rozgotowujemy w 3 szklankach mleka (około 20 minut).
Dodajemy cukier, cukier waniliowy i resztę mleka. Blendujemy całość i wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie długa keksówka). Wstawiamy do lodówki, żeby całość mocno się ścięła. Najlepiej na noc.
Kroimy...
Ozdabiamy...
Jemy :)
Smacznego :)
Mniam, smak dzieciństwa w nowej formie :)
OdpowiedzUsuń