sobota, 15 lipca 2017

Kurczak z noodlami i warzywami

Noodle jeszcze w mojej kuchni nie gościły, a bardzo je lubię. Do tego mnóstwo warzyw, mięso i fajny sos i wszystko zaczyna tworzyć ciekawą całość.

Składniki:

  • 2 starte na dużym oczku marchewki
  • podwójna pierś z kurczaka (lub inne mięso)
  • różyczki ze średniego brokuła
  • pół małej, posiekanej główki kapusty
  • 2 pokrojone w plastry cebule
  • łyżka startego świeżego imbiru
  • olej
  • duża paczka noodli
Na oleju podsmażamy imbir. Dodajemy do niego pokrojoną pierś. Gdy będzie podsmażona wrzucamy wszystkie warzywa, mieszamy i smażymy.
W między czasie przygotowujemy noodle - czyli zalewamy je w misce wrzątkiem. Po upływie kilku minut, odlewamy wodę i noodle są gotowe.

Sos:
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżka cukru

Noodle przekładamy do warzyw i mięsa. Mieszamy. 
Polewamy sosem i dokładnie mieszamy.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz