Składniki:
- paczka mrożonego ,rozdrobnionego szpinaku 400 g
 - 3 jajka
 - 3 ząbki czosnku
 - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
 - 1/3 łyżeczka soli
 - salami
 - opakowanie serka białego do smarowania
 - ser żółty w plastrach
 
Wykonanie:
Szpinak odmrozić i mocno odcisnąć, a następnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, solą, gałką i żółtkami. Białka ubić na pianę , a potem delikatnie wymieszać ze szpinakiem. 
Blachę (38x42) wykładamy papierem do pieczenia, a potem wylewamy na nią masę szpinakową. Wyrównujemy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Po upieczeniu zostawiamy do wystygnięcia a potem delikatnie zdejmujemy z papieru.
Na cieście rozsmarowujemy serek, na nim układamy ser żółty a potem salami. Zawijać dość ciasno.
Roladę owinąć papierem na którym się piekła i schłodzić w lodówce przez minimum 2h.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz