Także zapraszam do spróbowania.
Składniki:
- 650 ml mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 0,5 szklanki cukru
- łyżka masła
- 300 g masy kajmakowej
- 120 g orzeszków ziemnych solonych
- 2-3 duże paczki herbatników
Wykonanie:
Mleko zagotowujemy. Dodajemy cukier i budyń w proszku. Gdy zgęstnieje dodajemy masło, mieszamy i odstawiamy.
Masę kajmakową mieszamy z orzeszkami.
Ciastka układamy na dnie blachy, w której będziemy robić nasze ciasto (wyłożonej papierem do pieczenia). Blacha ma być wielkości mniej więcej 3x7 ciastek (gdy planujecie większe ciasto proponuje zwiększyć proporcje).
Na ciastkach rozsmarowujemy część budyniu - mniej niż centymetr. Teraz znów porcja ciastek, a na nie masa kajmakowa i tak aż do skończenia składników.
Górę ciasta można polać roztopioną czekoladą.
Wkładamy na noc do lodówki.
Smacznego:)
Ależ to smakowicie wygląda :D
OdpowiedzUsuń