Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych górskich
- 0,5 szklanki cukru brązowego
- 1,5 szklanki mąki pszennej (ja zrobiłam pól na pół pszenna 550 i 1050)
- 2 jajka
- 100 g roztopionego masła
- 200 g bakalii (rodzynki, pokrojone śliwki, morele, żurawina...)
- 1 łyżka łuskanego słonecznika
- 1 łyżeczka startego, świeżego imbiru
Wykonanie:
Wszystkie składniki, oprócz bakalii, wymieszać dokładnie ze sobą. Na sam koniec dodać suszone owoce, słonecznik i imbir. Wymieszać dokładnie. Wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia, za pomocą łyżki bądź dłoni - formując kształt ciastka. Piec około 15 minut w 160 stopniach.
Smacznego :)
jestem ogromną fanką wszelkich ciasteczek :)
OdpowiedzUsuń