wtorek, 24 lipca 2018

Jogurtowe bułeczki

Takiego przepisu jeszcze nie miałam. Bez pieczenia, za to parowane bułeczko babeczki.
Całkiem niezłe jako pieczywo, ale też jako deser.

Składniki:
  • 150 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
Całość mieszamy trzepaczką.
Gotową masę przelewamy do kokilek lub foremek na muffinki.
Wkładamy całość do garnka i napełniamy go wodą do połowy wysokości miseczek.
Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy gaz.
Parujemy bułeczki przez około 10 minut.

Można przełożyć je jakimś kremem, dżemem, udekorować owocami...





Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz