wtorek, 27 lutego 2018

Kotlety rybne

Niektórzy stwierdzą, że chyba mi się wybitnie nudzi, ale te kotlety zniknęły w mgnieniu oka.
Nie są bardzo pracochłonne - wszystko zależy czy ryba ma dużo ości. Ja użyłam filetów z dorsza.

Najważniejsze, ze dzieci zadowolone i wołają więcej.

Składniki:

  • 400 g ziemniaków
  • 500 g ryby
  • natka pietruszki
  • maka ziemniaczana
  • jajko
  • sól pieprz
  • masło klarowane do smażenia
Wykonanie:
Rybę - przyprawioną solą i pieprzem - smażymy na maśle. Po przestygnięciu rozdrabniamy ją, pilnując, by nie pominąć żadnej ości. Ugotowane ziemniaki ubijamy tłuczkiem.
Wszystkie składniki mieszamy dokładnie ze sobą i formujemy kotlety.
Smażymy na maśle, aż będą rumiane.





Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz