środa, 21 lutego 2018

Ciasto (batony) pomarańczowe

Świetnie sprawdziły się do szkoły. Mają orzeźwiający smak, a cały dom pachnie jak hiszpańska pomarańczarnia.

Składniki:

  • 1,5 małe pomarańcze
  • 0,5 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki jogurtu
  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta cynamonu

Wykonanie:
Z pomarańczy ścieramy skórkę na drobnym oczku.
Wyciskamy z niej sok.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy i zostawiamy do momentu, aż płatki nasiąkną.
Całość wlewamy do tortownicy (u mnie sylikonowa - jeżeli macie inna to musicie ją wyłożyć papierem do pieczenia).
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.



Smacznego :)

3 komentarze:

  1. mniam, wypróbuje na pewno :))

    OdpowiedzUsuń
  2. jaka fajna propozycja :) w papier śniadaniowy i do lunch boxa do pracy! mrrrr

    OdpowiedzUsuń
  3. no u nas do szkoly perfekcyjny
    brawie jak BAA
    chłopaki zadowoleni

    OdpowiedzUsuń