piątek, 9 lutego 2018

Pączki serowe

Wczoraj było wielkie, światowe święto PĄCZKA. Dlatego dziś mam dla Was wersję lekką, postną, na którą zawsze możemy sobie pozwolić.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 250 g twarogu półtłustego lub tłustego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
Ser, jajko i oba cukry miksujemy dokładnie.
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i zagniatamy, by wszystko się dokładnie połączyło.
Ciasto dzielimy na 6 dużych lub 8 małych pączków.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.

Jeszcze ciepłe ze szklanką mleka są obłędne.



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz