wtorek, 5 stycznia 2016

Zupa z czerwonych buraków

To cudo gotuje już od bardzo dawna. Bardzo sycąca-jedna miseczka daje uczucie pełności na długi czas. Prosta, szybka o super kolorze.

Składniki:
  • 5 dużych buraków
  • 2 grubo posiekane cebule
  • 1 duży, grubo pokrojony ziemniak
  • 1 litr rosołu
  • 2 łyżki musztardy
  • sól 
  • pieprz
  • olej

Wykonanie:
Ugotuj buraki aż będą miękkie. Odzdielnie ugotuj też ziemniaka.
Cebulę podsmaż na oleju. Dodaj do niej ziemniaka. Podsmażaj 5 minut.
Dodaj część rosołu i wszystko razem zmiksuj. Dodaj rosół jeżeli uważasz, że zupa jest za gęsta. Dopraw do smaku.


Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz