piątek, 23 marca 2018

Kieszonki drobiowe ze szpinakiem

Szybki, smaczny obiad się poleca.

Składniki:

  • 3 kurze piersi
  • pół opakowania mrożonego szpinaku
  • sól i pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
  • czosnek
  • masło klarowane

Wykonanie:
Piersi myjemy i osuszamy. Odkrawamy tak zwane polędwiczki. Pierś należy przekroić wzdłuż, ale nie do końca - tak, by powstała kieszonka. Doprawiamy solą.
Szpinak dusimy z solą i pieprzem, po lekkim odparowaniu dodajemy jajko. Dusimy, aż się zetnie i cała woda odparuje.
Farsz wkładamy w kieszonkę - żeby pierś nie rozpadła się podczas pieczenia, możemy ją zapiąć wykałaczką. Pierś obtaczamy w bułce tartej i smażymy na maśle klarowanym z jednej i z drugiej strony, aż pierś będzie gotowa.




Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz