środa, 25 lutego 2015

Sałatka ... prawie nicejska :)

Chyba organizm potrzebuje już wiosny, słońca i kolorów.
Moja wersja tej sałatki to zieleń trawy, czerwień miłości i żółty jak słońce.
Pełna micha tego koloru zaspokoi Wasz apetyt, więc spokojnie może być serwowana jako pojedynczy posiłek.

Składniki:

  • opakowanie rukoli
  • pestki granata
  • tuńczyk z puszki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • ugotowany i pokrojony buraczek
  • opcjonalnie świeży ogórek, papryka, seler naciowy
  • czosnek
  • ocet balsamiczny
  • olej lniany/rzepakowy



Wykonanie:

Wszystkie składniki układamy razem w misce, oprócz jajka. Skrapiamy wszystko mieszanka oleju lnianego, octu balsamicznego i czosnku - tuż przed podaniem. Na samym końcu układamy jajka - niczym nie przykryte i nie skropione, prezentują się elegancko :)


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz