niedziela, 23 września 2018

Pasta dyniowa do kanapek

Nie tylko ser, wędlina... U nas bardzo dużo kanapek je się z różnego rodzaju pastami. Są bardzo aromatyczne i smaczne.
Dziś bardzo szybka i smaczna pasta z dyni - w końcu mamy jesień. Świetnie smakuje z  pomidorami i ogórkami. A może podać ją na krakersach?

Składniki:

  • 700 g dyni
  • 1 łyżka masła
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka natki (można też dodać koperek i /lub szczypiorek)

Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Razem z masłem, solą, cukrem i mąką dusimy ją, aż zmięknie. Całość możne zblendować, ale ja po prostu "wyciapciałam" ją widelcem. Na koniec dodajemy "zielonkę".


Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz