piątek, 14 września 2018

Migdałowy budyń z chia

Racjonalnie i zdrowo się odżywiając, moje kulinarne poszukiwania sięgają coraz głębiej. Co nie oznacza, że potrawy stają się bardziej wymyślne. Tu zaskoczenie - jak mówi moja Teściowa "minuta pięć" i gotowe.

Składniki na jedną porcję:

  • 200 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego (miodu, syropu klonowego, ksylitolu)
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 1 łyżeczka dżemu
Wykonanie:
Składniki mieszamy ze sobą dokładnie, by nie powstały grudki. Następnie umieszczamy całość w rondelku i gotujemy do zgęstnienia.
Budyń wylałam do szklanki, na dnie której umieściłam nasiona, a całość ozdobiłam dżemem malinowym.


Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz