niedziela, 17 grudnia 2017

Sernik na zimno

Serników ciąg dalszy.
Kocham to mało powiedziane.
Sernik nawet zły zawsze jest dobry :)

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g serka delikatnego twarogowego
  • 250 g śmietany kremówki 36%
  • 2 czubate łyżki żelatyny
  • 4 łyżki cukru pudru
  • paczka biszkoptów
Wykonanie:
Biszkopty układamy na dnie tortownicy 23cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Żelatynę zalewamy łyżką wody i zostawiamy do napęcznienia.
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem.
Twaróg i serek miksujemy na gładką masę.
Żelatynę rozpuszczamy w garnuszku nad ogniem i całość mieszamy rózgą kuchenną (sery, śmietanę i żelatynę).
Całość wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki.
Ja do masy dodałam rodzynki i na wierch powbijałam kawałki mlecznej czekolady. Na całość, gdy stężało w lodówce, wylałam zrobioną z połową porcji wody - galaretkę.


Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Zapraszam do udziału w konkursie na serniki, który właśnie wystartował na Cookpad :)
    https://cookpad.com/pl/konkursy/272-przepisy-na-serniki

    OdpowiedzUsuń