piątek, 15 grudnia 2017

Krówka w 10 minut

Śmieszą mnie takie przepisy, bo tak łatwo można mieć coś pysznego i wyjątkowego, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego, albo do drzwi zadzwoni nieoczekiwany, ale miły gość.

Składniki:

  • 200 ml śmietany kremówki 36%
  • 500 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 400 g masy kajmakowej
  • około 250 g ciastek zbożowych
  • czekolada mleczka do starcia na wierch
Wykonanie:
Blachę (24x28) wykładamy papierem do pieczenia.
Na nią wykładamy ciastka, jeden obok drugiego.
Schłodzoną śmietanę ubijamy z serkiem i dodatkiem cukru.
Krem wykładamy na ciastka, wygładzamy i kładziemy kolejną warstwę ciastek, a na nią masę kajmakową.
Całość dekorujemy startą czekoladą i wkładamy do lodówki na około 2 godziny.





Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz