poniedziałek, 12 grudnia 2016

Grzybowo - serowy makaron

Ten przepis przyniósł mi starszy Syn, więc nie pozostało mi nic innego, jak je ugotować. Syn ze spiżarni przyniósł wybrane kluski świderki - pełnoziarniste nawet. Pieczarki sam pokroił a resztą zajęłam się ja. Żeby było ciekawiej, zrobiłam dwie wersje, dla dzieci z parmezanem, a dla dorosłych z serem "blue".


Składniki:

  • opakowanie wybranych klusek
  • parmezan/ser blue
  • opakowanie pieczarek
  • masło
  • sól i pieprz
  • czosnek


Wykonanie:
Makaron gotujemy. Umyte i pokrojone w plastry pieczarki podsmażamy na maśle, dodając sól, pieprz i wyciśnięty czosnek.
Makaron łączymy z pieczarkami, posypujemy wybranym serem i dekorujemy np świeżymi ziołami.
No prościej być nie może.



Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Kocham takie makarony. Viva la pasta!https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń