poniedziałek, 3 października 2016

Słodkie placuszki z dyni

W połączeniu z serkiem homogenizowanym, dyni jeszcze nigdy nie łączyłam. Ale ten eksperyment w kuchni zakończył się sukcesem. Słodycz i zapach serka waniliowego, już sam z siebie zachęca do spróbowania. Kolor końcówki lata i początku jesieni. Spadające liście, ciepło słońca...


Składniki:

  • 1 szklanka, startej na dużym oczku, dyni (u mnie Hokkaido, więc nie musiałam jej obierać) 
  • 1 opakowanie serka waniliowego homogenizowanego
  • 2 jajka
  • cukier 
  • mąka

Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Mąki dodajemy tyle, żeby ciasto było na tyle gęste, by się nie rozlewało, ale na tyle rzadkie by samo schodziło z łyżki. Smażymy na patelni z masłem, po obu stronach.




Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz