A zasmażka naprawdę zrobiła swoje i fajnie się to prezentuje.
Polecam.
A właściwie czemu czerwona a nie fioletowa? :)
Składniki:
- 0,5 główki kapusty
- 2 pokrojone cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 starte na dużym oczku jabłka
- 1 szklanka wody
- wyciśnięty sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- sól
- pieprz
- 2 łyżki mąki pszennej
Wykonanie:
Kapustę - bez głąba - szatkujemy.
Cebulę z czosnkiem podsmażamy na oleju.
Wszystko, oprócz mąki, dusimy pod przykryciem, przez około pół godziny.
Na suchej patelni podsmażamy mąkę. Gdy będzie rumiana dodajemy 5 łyżek oleju i mieszamy.
Doprawiamy do smaku.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz