Składniki (polecam zrobić z półtorej porcji, bo mój sernik wyszedł za niski):
- 500 g twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie)
- 200 g mlecznej czekolady
- 150 ml śmietany kremówki
- 3 łyżeczki żelatyny
Wykonanie:
Zmielony twaróg miksujemy z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Kremówkę ubijamy, a po dodaniu jej do masy serowej, delikatnie mieszamy.
Żelatynę zalewamy wodą, tylko do przykrycia i zostawiamy na 10 minut, aż spęcznieje. Potem lekko ją podgrzewamy i ładnie rozpuszczoną dodajemy do masy serowej.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią masę serową i całość wkłądamy do lodówki na całą noc.
Ja udekorowałam świeżymi malinami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz