Składniki:
- pęczek młodej włoszczyzny
 - 5 młodych buraczków razem z liśćmi
 - szklanka kaszy jęczmiennej
 - sól i pieprz
 - 4 duże młode ziemniaki
 - 1l bulionu mięsnego (u mnie wywar z sarniej łopatki)
 - 1 łyżka śmietany
 
Wykonanie:
Włoszczyznę i buraki gotujemy do miękkości.
Warzywa wyjmujemy i jak ostygną kroimy.
Dodajemy bulion mięsny i pokrojone ziemniaki. Po około 10 minutach dodajemy kaszę i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Śmietanę rozrabiamy z wywarem i dodajemy do zupy.
Smacznego :)
Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńbardzo sycacy jest
OdpowiedzUsuńzapraszam do wyprobowania i podzielenia sie efektem