wtorek, 2 czerwca 2015

Babeczki z czekoladą i rumem

No tak...wiem...od babeczek jest Aga :) Ale mnie naszło i otworzyłam książeczkę pełną przepisów na babeczki słodkie i wytrawne. Padło na te.

Składniki:

  • 150 ml rumu
  • 150 g mąki
  • 50 g kakao niesłodzonego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 125 g masła roztopionego
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 150 g cukru

Wykonanie:
  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni
  • Mąkę, kakao, sól i proszek mieszamy w misce
  • Masło rozpuszczamy z mlekiem
  • Jajka ubić z cukrem na puszystą masę 
  • Stopniowo dodawać resztę składników, nadal mieszając mikserem
  • Ciasto rozłożyć do 12 (lub więcej) foremek (u mnie sylikonowych)
  • Piec około 20 minut



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz