poniedziałek, 11 czerwca 2018

Coleslaw

Nigdy bym się nie spodziewała, że historia tej surówki sięga najprawdopodobniej starożytnych Rzymian. No ale uczymy się całe życie.
U nas w domu to ulubiona surówka.

Składniki:

  • średnia główka białej kapusty
  • 4 marchewki
  • 1 duża cebula
Sos:
  • 0,5 szklanki majonezu
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cukru lub miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 3 łyżki octu
Kapustę szatkujemy. Marchew razem z cebulą ścieramy na grubym oczku.
Składniki na sos mieszamy dokładnie ze sobą.
Całość łączymy ze sobą i odstawiamy do przegryzienia się.



Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz