wtorek, 10 kwietnia 2018

Wołowina w sosie kurkowym

Kurki z Kaszub i wyśmienita, miękka wołowina. Zapach roznosi się w całym domu. A ziemniaczki polane sosem...hmmmhhmm
Dobra do rzeczy.

Składniki:

  • wołowina
  • kurki
  • sól i pieprz
  • masło klarowane
  • śmietana 12%
  • wywar warzywny
Specjalnie nie podaję proporcji, bo zależą one głównie od Waszych preferencji co do smaku.

Wykonanie:
Wołowinę kroimy w centymetrowe plastry. Doprawiamy. Obsmażamy z dwóch stron na maśle. Zalewamy bulionem i dusimy.
Na drugiej patelni również na maśle podsmażamy doprawione kurki. Gdy zmiękną zalewamy śmietaną i dusimy.
Następnie kurki wlewamy na wołowinę i dusimy razem.
Mniam mniam.



Smacznego :)

1 komentarz: