środa, 20 września 2017

Marynowane papryczki chili

Coś dla osób lubiących wyzwania. Robię je po raz pierwszy, ale po wyjęciu ze słoika zamierzam je dodatkowo nafaszerować jakimś smacznym serem.
Mniam.

Składniki:

  • 25 dag papryczek
Zalewa:
  • 2 szklanki wody
  • 0,5 szklanki octu
  • 4 łyżeczki cukry
  • 1,5 łyżeczki soli
Na każdy słoik:
  • pieprz w ziarnach
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka miodu

Papryczki oczyszczamy z ogonka i pestek. Układamy w słoiku, dodajemy przyprawy.
Zalewę gotujemy i wrzącą zalewamy papryczki. Zamykamy słoik i pasteryzujemy 5 minut.



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz