Składniki:
- 1 kg mięsa (tym razem pierś kurczaka)
 - 75 dkg kapusty kiszonej
 - 2 duże cebule
 - 1 łyżeczka mielonego kminku
 - 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
 - 1 łyżka mąki pszennej
 - olej
 - ostra papryka w proszku do smaku
 - szklanka śmietany 18%
 - ewentualnie woda
 
Wykonanie:
Mięso i cebulę kroimy w kostkę.
Rozgrzewamy olej.
Podsmażamy cebulę a następnie dodajemy do niej mięso.
Kiedy mięso będzie miękkie, dodajemy kapustę i kminek. Jeżeli potrzeba podlewamy wodą.
Śmietanę mieszamy z mąką. Dodajemy trochę płynu z garnka - by rozrobić. Wlewamy i mieszamy.
Dodajemy przyprawy i dusimy około godziny bądź dłużej.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz