wtorek, 15 sierpnia 2017

Dżem z aronii

Krzaki wyjątkowo w tym roku obrodziły, więc podjęłam kolejne wyzwanie. Aroniowe wyzwanie.

Składniki:

  • 1 kg aronii
  • 1 kg cukru (bądź mniej według upodobań)
Wykonanie:
Czyste owoce zasypuję cukrem i doprowadzam do wrzenia. Następnie gotuję przez 2h na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy wystygnie całkowicie, gotuję jeszcze około 1h. Przekładam na gorąco do słoiczków. Odwracam do góry dnem i gotowe.





Smacznego:)

2 komentarze:

  1. Nie wkradła się jakaś pomyłka na 1 kg owoców 1 kg cukru? Musi być bardzo słodki))

    OdpowiedzUsuń
  2. nie. wszystko sie zgadza.ale ilość cukru można modyfikować według upodobań
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń