wtorek, 3 listopada 2015

Puree dyniowe do Pumpkin Spice Latte

Pewna bardzo dobrze znana sieć kawiarni, ma w swoim jesiennym menu dyniową kawę.
Rzeczywiście jej smak jest bardzo ciekawy.
W niektórych kawiarniach tej sieci postanowili zastąpić smakowy syrop, mięsistym puree.
To było dobre posunięcie, ale ja kawę piję codziennie i postanowiłam sobie dyniowe święto zrobić w swoim domu każdego dnia :)



Puree z dyni:

Obraną i wydrążoną dynię kroimy w kostkę i gotujemy w bardzo małej ilości wody lub na parze. Gdy już jest miękka, rozgnitamy ją widelcem na gładką masę.
Do tego dodajemy zmiażdżone goździki, zmielony cynamon i gałkę muszkatołową.



 Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Super, szkoda ze nie moge wpasc na taka dyniowa kawke!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W lodowce stoi zapas puree.Zawsze moge zamrozic troche na ... maj😉

      Usuń
    2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    3. Maj albo chyba czerwiec :)

      Usuń