Poza tym wiadomo, że NASZE NAJLEPSZE, że DOBRE BO POLSKIE :)
Składniki:
- 100g masła
- 150g cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 3jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki rumu
- 750g chudego twarogu
- 200ml kwaśnej śmietany
- 4 jabłka
Masło, cukier, cukier waniliowy, żółtka, proszek do pieczenia,mąkę, rum, twaróg i śmietanę utrzeć razem. Na końcu dodać białko ubite na sztywną pianę i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy (jeżeli nie macie sylikonowej, wyłóżcie masę do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą) i ułożyć na nim umyty, obrane i pokrojone w małe kawałki jabłka.
Piec 70 minut (mnie zajęło to więcej) w temperaturze 180 stopni, ale po 35 minutach ciasto przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz