niedziela, 13 września 2015

Zupa krem z cukinii

Jesień już z nami. Tak tak. Na lato trzeba troszkę poczekać, a tymczasem biezrmy z jesieni to co najlepsze. Paleta barw, które serwuje nam teraz Matka Natura, jest wręcz oszałamiająca. Mnie jesień kojarzy się z dynią i cukinią. 
Dziś dla Was gładka jak aksamit, pachnąca i delikatna w smaku zupa.



Składniki:
  • 800g cukini pokrojonej w kostkę
  • masło klarowane
  • duża cebula - posiekana
  • 180 g serka mascarpone
  • sól, pieprz



Wykonanie:

Na maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i smażyć kilka minut. Dodać wody - dow ysokości cukinii. Doprawić solą i pieprzem. Gotować około 15 minut, aż warzywo będzie miękkie. Zmiksować. Dodać serek i wymieszać.




Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz