niedziela, 15 maja 2011

Razowe ciasteczka z czekoladą


Skladniki na okolo 30 sztuk:
  • 100 g miękkiego masla
  • 50 g cukru (może być brązowy)
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki wiorkow kokosowych
  • 1/4 szklanki otrąb owsianych
  • 3/4 szklanki mąki razowej pszennej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 lyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 lyżeczki sody
  • 100 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Miękie maslo ubić mikserem z cukrem, dodać jajko i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę, wiorki, otręby, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko wymiesać na jednolitą masę.
Formować male kuleczki, ukladać na blaszce wylożonej papierem do pieczenia. Każdą kuleczkę splaszczyć widelcem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodej, upieczone ciasteczka zamoczyć w czekoladzie i odstawić do momentu stężenia czekolady. 

Smacznego!!

3 komentarze:

  1. wyglądają smakowicie i pociesznie :))

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie chciałam Cię prosić o przepis :) Aga, one są przepyszne!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają jak muszelki sprzedawane w cukierniach :)

    OdpowiedzUsuń