niedziela, 2 sierpnia 2015

Marynowane rzodkiewki

Czas "słoikowy" w pełni, a jedyne co mogłyśmy Wam dać to przepisy z poprzednich lat. WSTYD. No to wzięłam się za siebie, poszperałam tu i tam i proszę bardzo...

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 3/4 szklanki octu winnego i/lub balsamicznego (ja zmieszałam)
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki wody
  • torebki nasienne kardamonu



Wykonanie:

Rzodkiewki myjemy i układamy w słoiczku z kardamonem (mniej więcej po 3 nasionka nasłoiczek).
Skłądniki na marynate gotujemy i zalewamy nią rzodkiewki.
Słoik zamykamy.
Gotowe do jedzenia podwóch dniach.


Smacznego :)

1 komentarz:

  1. coś podobnego! pierwszy raz widzę takie ciekawe rzodkieweczki!

    OdpowiedzUsuń