I sernik.
Ale dziś o curry.
Fajne, podzielne, ostre, extra sos zagęszczony mlekiem kokosowym. Serio bardzo udane danie.
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego (u mnie z indyka)
- 0,5 l sosu pomidorowego
- 2 jajka
- sól i pieprz
- 0,5 łyżeczki płatków chili
- 0,5 łyżeczki mielonego chili
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- posiekana natka z pietruszki
- olej
- 200 ml mleka kokosowego
Wykonanie:
Mięso ugniatamy z jajkami, solą i pieprzem. Tworzymy kulki. Podsmażamy na oleju.
Gdy mięso będzie gotowe, zalewamy je sosem wymieszanym ze wszystkimi przyprawami.
Dusimy dalej mięso na wolnym ogniu, a na koniec mieszamy całość z mlekiem kokosowym i jeszcze z pół godziny dusimy.
Podajemy posypane natką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz