A propos kolacji...
Składniki na farsz:
- 250 g kapusty kiszonej
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 duża cebula
- pieprz
- olej
Ponadto:
- 2 bułki kajzerki
Wykonanie:
Ja lubię kiszona kapustę mocno kwaśną, dlatego gotowałam ją w jej własnym sosie. jeżeli ktoś lubi bardziej delikatną, polecam odcedzić ją, wycisnąć i zalać trochę wodą. Gotujemy ja z zielem angielskim i liśćmi przez około godzinę. W między czasie kroimy w plastry cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie wrzucamy ją do kapusty i dokładnie mieszamy. Gdy całość będzie gotowa dorzucamy resztę przypraw.
Odkrawamy końcówkę bułki i wyjmujemy z niej wszystko co miękkie. Faszerujemy bułkę kapustą i wstawiamy na 5 minut do nagrzanego do 200 stopni.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz