Składniki:
- 2 starte na dużym oczku marchewki
- podwójna pierś z kurczaka (lub inne mięso)
- różyczki ze średniego brokuła
- pół małej, posiekanej główki kapusty
- 2 pokrojone w plastry cebule
- łyżka startego świeżego imbiru
- olej
- duża paczka noodli
Na oleju podsmażamy imbir. Dodajemy do niego pokrojoną pierś. Gdy będzie podsmażona wrzucamy wszystkie warzywa, mieszamy i smażymy.
W między czasie przygotowujemy noodle - czyli zalewamy je w misce wrzątkiem. Po upływie kilku minut, odlewamy wodę i noodle są gotowe.
Sos:
- 5 łyżek sosu sojowego
- 2 łyżki keczupu
- 1 łyżka cukru
Noodle przekładamy do warzyw i mięsa. Mieszamy.
Polewamy sosem i dokładnie mieszamy.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz