Kurczak wyszedł przepyszny. Miękki, delikatny. Cebula, w dużej ilości, dopełniła smak.
Składniki:
- 9 udek z kurczaka
- 7 dużych cebul
- 3,5 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki
- 3,5 łyżeczki ostrej sproszkowanej papryki
- sól
- olej
- 1 szklanka wody
Wykonanie:
Cebule siekamy w plastry i dusimy na oleju. Kurczaka zasypujemy przyprawami i odstawiamy na około 20 minut. Po tym czasie kurczaka układamy na patelni i przykrywamy cebulą. Smażymy około 10 minut a potem zalewamy wodą - jeśli potrzeba więcej niż w przepisie to dolewamy - najlepiej jeżeli macie resztkę rosołu - wydobędzie więcej smaku. Dusimy, aż kurczak będzie miękki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz