Składniki:
- 1 szklanka
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- szczypta soli
- 4 jajka
- olej do smażenia
Wykonanie:
Masło gotujemy razem z wodą i szczyptą soli. Następnie na raz wrzucamy całą mąkę i zmniejszamy ogień. Cały czas mieszamy, aż będzie gładkie i gęste. Zdejmujemy do przestudzenia.
Wbijamy jajka i miksujemy do połączenia.
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy "kółka" na papier do pieczenia.
Papier przecinamy tak by każdy pączek był oddzielnie.
W rondlu rozgrzewamy olej i na gorący wrzucamy pączki na papierze, papierem do góry (po minucie odlepiamy papier- schodzi z łatwością).
Smażymy po 5 minut z każdej strony.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz