Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej
- udka kurze (u mnie była część tradycyjnych "pałeczek: i część udek bez kości)
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- łyżeczka tłuszczu kokosowego
Wykonanie:
Kurczaka marynujemy przez minimum godzinę w ziołach i przyprawach. Patelnie (albo naczynie żaroodporne) smarujemy tłuszczem. Układamy na całej patelnie kapustę kiszoną a na niej kurczaka.
całość nakrywamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy przez 45 minut a następnie odgrywamy kurczaka i przyrumieniamy przez około 15 minut skórkę.
Smacznego :)
Jestem ciekawa jak smakuje. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
powiem szczerze ze ta kapusta zaskakuje smakiem i swietnie sie komponuje
OdpowiedzUsuń