Składniki:
- 3 kurze piersi
- puszka kukurydzy konserwowej
- puszka fasoli czerwonej
- 3 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
- 0,5 l przecieru pomidorowego
- pół świeżej papryki
- garść natki pietruszki
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 6 goździków
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- niecała łyżeczka pieprzu Cayenne
- sól
- pieprz
- oliwa do smażenia
Wykonanie:
Cebulę podsmażamy na oliwie. Następnie dodajemy czosnek.
Dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę podsmażamy.
Dodajemy pokrojone w kostkę piersi i podsmażamy dalej.
Dodajemy kukurydzę, fasolę, przecier pomidorowy i sok z cytryny.
Dusimy a następnie dodajemy natkę pietruszki i pokrojoną paprykę.
No i gotowe, dużo składników, a jednak bardzo szybko :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz