I oto i on.
Składniki:
Spód:
- opakowanie ciastek owsianych ( u mnie Łakotki)
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
Ser:
- 500 g twarogu mielonego naturalnego
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka żelatyny (rozpuszczona w 1/2 szklanki wody)
Wierzch:
- 2 galaretki truskawkowe
- puszka brzoskwiń w syropie
Wykonanie:
Ciastka rozkruszyć w misce, połączyć z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Wymieszać i wyłożyć dno tortownicy ( u mnie średnica 27 cm). Dokładnie wygładzić.
Ser wyłożyć do miski, dosypać cukier waniliowy i cukier puder, wlać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wyłożyć na czekoladowy spód. Udekorować brzoskwiniami.
Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie się zsiadać zalać brzoskwiniową warstwę.
Schłodzić w lodówce ok 4 h.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz