Jego kolor ożywia talerz a miękkie mięso rozpływa się w ustach.
Ze względu na to, że obecnie jest dostępny wszędzie stał się nie kwestionowanym królem ryb naszej kuchni.
Składniki:
- 2 kawałki wyfiletowanego łososia
- oliwa
- cytryna
- miód
- musztarda
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Kawałki ryby umyj i oszusz.
Czosnek drobno posiekaj.
Zrób marynatę: 2 łyżki oliwy wymieszaj z 2 łyżkami miodu, 2 łyżkami musztardy, czosnkiem, solą, pieprzem, cytryną .
Łososia zalej marynatą, przykryj i odstaw na minimum pół godziny.
Następnie wyjmij łososia z marynaty i obsmaż z obu stron. Dodaj marynatę i podduś (nie za długo bo twardnieje).
Podawaj polanego resztą miodowego sosu z patelni.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz