Składniki (ich ilość zależy od pojemności waszego brzucha):
- cebula
- czosnek
- pomidory albo przecier pomidorowy (domowy)
- papryka
- jajka
- natka pietruszki
- kawałek kapusty włoskiej
- oliwa, sól, pieprz, kumin, papryka mielona wędzona
Wykonanie:
Cebulę siekamy i podsmażamy.
Dodajemy pokrojony czosnek i paprykę i kapustę.
Na koniec zalewamy wszystko przecierem pomidorowym i dodajemy przyprawy.
Smażymy aż lekko zgęstnieje.
Siekamy natkę i mieszamy z całością.
Zmniejszamy gaz i rozbić na wierch wybraną ilość jajek.
Pozostawiamy na ogniu, aż jajko się zetnie.
Całość podajemy od razu.
Smacznego :)
Kocham takiego rodzaju potrawy. Coś z niczego. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/