W zależności od kraju w którym jest podawana i w zależności od upodobań ma różne dodatki.
U mnie jak to powiedział syn - wersja curry.
Składniki:
- 0,5 szklanki majonezu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka kuminu
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka cukru
- 0,5 główki białej kapusty
- 2 duże marchewki
- pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Wszystkie składniki, oprócz marchewki, kapusty i szczypiorku mieszamy ze sobą, przygotowując sos. Szatkujemy kapustę - ja używam maszyny, bo nigdy nie wyjdzie mi tak cieniutko i tak szybko. Marchew ścieramy na dużym oczku, a szczypiorek siekamy.
Mieszamy wszystko ze sobą i schładzamy przez godzinę. Tuż przed podaniem przemieszać.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz