Inspiracja znalazła się najprostsza z możliwych.
Jak ktoś nie jadł nigdy tofu to polecam ten sposób. Jeśli komuś się wydaje, że jest on bez smaku, to serio w połączeniu ze smażonymi warzywami i bukietem suszonych ziół, wypada całkiem całkiem.
Składniki (na 2 osoby):
- opakowanie tofu
- olej kokosowy
- mieszanka warzyw (albo mrożonych albo świeżych)
- zioła (oregano, bazylia, majeranek, sól, pieprz...)
Wykonanie:
Prostokąt tofu przekrawamy wzdłuż i wszerz, tak by powstały 4 kawałki. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i wrzucamy na nie tofu.
Na drugiej patelni, też na oleju kokosowym, podsmażamy wybrane przez nas warzywa.
W małym rondelku uprażyć sezam.
Całość ładnie ułożyć na talerzu i rozsmakować się w tofu :)
Tofu nie wchłania oleju z patelni!!
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz