Składniki:
- 500g startej na dużym oczku marchewki
- 4 jajka
- 2 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania tortownicy jeśli nie jest silikonowa
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę i olej. Wrzucić marchewkę (ma być jej około 2 szklanek), proszek do pieczenia oraz cynamon. Przełożyć do formy.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut (do suchego patyczka).
Smacznego :)
coś z przepisem jest nie ok, brak w składnikach mąki a cukru jest powiedziałabym delikatnie ponad miarę :)
OdpowiedzUsuńdziękujemy za cenną uwagę, już zostało poprawione ;)
OdpowiedzUsuń