Urlop owszem mam, ale za oknem słońca brak...
Trudno - to ciasto mi rekopmensuje straty :)
Składniki:
- paczka biszkoptów
- 1 galaretka malinowa
- 250 g serka mascarpone
- 200 g malin
- 250 ml śmietany kremówki 36 %
- bezy do ozdoby
Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, czyli w połowie ilości podanej na opakowaniu.
Tortownicę 23 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Na spodzie układamy biszkopty -- ich rodzaj zależy od Was - u mnie tradycyjne, okrągłe.
Przestudzoną galaretkę miksujemy z serkiem na gładką masę.
Kremówkę ubijamy na sztywno.
Wymieszać delikatnie z resztą.
Dodać maliny i wymieszać łyżką.
Całość można włożyć do lodówki, ale na bardzo krótko, bo szybko gęstnieje.
Masę wylewamy na biszkopty i wkładamy ponownie do lodówki.
Całość ozdobiłam pokruszonymi bezami.
Smacznego :)
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń