Szczerze mówiąc ten rodzaj sera kojarzył mi się z pizzą, ale bardzo fajnie skomponował się z makaronem, roztopił się w sosie, który oblał każdą kluseczkę :)
Składniki:
- paczka makaronu
- 0,5 kg mięsa mielonego (ja dałam z szynki)
- świeże zioła ( bazylia, rozmaryn, tymianek, natka)
- paczka mozzarelli
- sól, pieprz
- 1,5 l przecieru pomidorowego ( u mnie mój własny)
- 2 duże cebule
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Cebule podsmażamy z czosnkiem. Dodajemy do tego mięso i dusimy 30 minut.
Następnie dodajemy dużo posiekanych świeżych ziół i dusimy odrobinę dłużej.
Ser kroimy na małe kawałki i dodajemy do sosu pomidorowego.
Ugotowany makaron wsypujemy do brytfanny, układamy na nim mięso, posypujemy serem i zalewamy sosem.
Mniam :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz